Blog

Choreografie reis naar Brno (Tsjechië) – UCK

Op zondag ochtend 18  oktober vertrokken we met  z’n allen naar  Brno,   Tsjechië. We waren met een  bus vol; Welmoet, Jan,  Caspar  en ik en dan  nog 34  dans en muziekleerlingen.  We logeerden in  een  prachtig 3  sterren hotel  aan de rand van de stad.  Maar  gelukkig hadden we  een  bus tot onze  beschikking die ons naar    onze repetitie locaties  bracht.

De eerste ochtend hebben  we kennis gemaakt met de  Tsjechische  danseressen  en wat dingen aan elkaar  laten zien. Ook zijn we  begonnen met repeteren  voor ons gezamelijke stuk.  Aan het einde  van  de eerste  dag waren we ontzettend  trots en tevreden over al  het  werk wat  we verzet hadden. We hebben toen heerlijk geslapen.  Op dinsdag  ochtend hebben we onze eigen stukken gerepeteerd  (dat was voor mij de  processie), een interessante ochtend voor mij  en mijn leerlingen omdat  het de eerste keer was dat we die  choreografie met z’n 3en deden, ik had hem uberhaupt nog nooit gedanst en Rosanne had hem in ongeveer 1 les geleerd. Die avond hebben we met z’n allen een moderne dansvoorstelling gezien in een heel klein theatertje. Leuk om te zien wat daar gebeurd maar ik denk dat ze nog wat kunnen leren van de Nederlandse moderne danswereld.

De dag van de voorstelling hebben we nog hard gerepeteerd met z’n allen en om 4 uur waren we helemaal klaar voor de voorstelling. De zaal zat vol en was enorm enthousiast! Na nog een klein afscheidsfeestje was het alweer tijd om terug te gaan naar het hotel want de volgende ochtend moesten we om kwart voor 8 in de bus zitten terug naar Utrecht. Als ik de filmpjes heb zal ik een leuke compilatie maken zodat je kunt zien wat we daar zoal gedanst hebben!

In januari 2010 zal er een reünie voorstelling gehouden worden op het UCK hier kunnen jullie een aangepaste versie van de voorstelling die we in Brno gegeven hebben live komen bekijken. Meer informatie hierover volgt.